21.12.2024 Cumartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

İklim Değişikliği ve Şirketler ...

 

climate change / iklim değişikliği
 

 

Nicholas Stern: İklim değişikliği, şirketlerin görmezden gelebilecekleri bir konu değil

 

Artık şirketler iklim değişikliğini sadece kurumsal sorumluluk olarak değil, varlıklarını somut olarak etkileyecek bir şey olarak görmeye başladılar.

 

İklim değişiyor ve bu yüzyıl içerisinde değişmeye de devam edecek. Yoksul ülkeler, bir yandan daha zorlu bir iklimde gelişmeye ve kendilerini felaketlerden korumaya çalışırlarken bir yandan da ilk ve en sert etkilenenler olacaklar. Zengin ülkeler adaptasyon süresinin tam merkezinde olan kaçınılmaz olarak hareket halindeki insanları, yatırımları ve yeni teknolojileri desteklemek için kendilerine düşen sorumluluğun farkına varacaklar. Ve bunu yaparken gelişme, hafifletme ve adaptasyonun son derece karmaşık şekilde iç içe geçtiklerini görecekler.

 

“Yaşanabilir Bir Gezegen Projesi: İklim Değişikliklerini Yöneterek Verimliliği Artırmanın Yolları” kitabının yazarı Nicholas Stern, “Artık politika ve stratejik karşılık üzerinde çalışmamız gerek. Bu kitabın esas amacı, şu anda bildiklerimizin emisyonlarda ciddi kesintiler sağlayacak, iklim değişikliğinin etkilerine karşı adaptasyonu destekleyecek olan ölçülü ve planlı politikalara giden verimli ve eşitlikçi yollar için yeterli olduğu. Daha güvenli bir gezegen yaratmak veya bir yandan büyüme ve refah yaratırken, iklim değişikliğini idare etmek için bir tasarım sunuyorum. Bu, bir merkezden planlanan ekonomilerdeki planlama komisyonlarından çıkan ana planlardaki gibi bir tasarım değil. Şu anda ihtiyacımız olan şeyi inceliyor: Stratejiler, uluslararası anlayışlar ve eyleme rehberlik yapacak, dünyanın gördüğü en büyük pazar hatasını düzeltecek ve tüm iş alanlarında ve toplumlarda girişimcilik ve keşif için bir çerçeve yaratarak daha temiz güvenli ve daha sürdürülebilir bir büyüme ve kalkınmayı başarmanın yollarını gösterecek” diyor.

 

Nicholas Stern, İngiltere Maliye Bakanlığı’nda ikinci daimi sekreter, Başbakanlık Afrika Komisyonu’nda Politika ve Araştırma direktörü, İngiltere hükümeti Ekonomi Servisi başkanı, Dünya Bankası başekonomisti olarak görev yaptı. London School of Economics’te I.G. Patel Kürsüsü Başkanı olarak Asya Araştırma Merkezi’ndeki yeni Hindistan Rasathanesi’ni yöneten Stern aynı zamanda Grantham Araştırma Enstitüsü’nün İklim Değişikliği ve Çevre Bölümü’nün başkanlığını yapıyor. Stern halen Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyesi.

 

Ülkemizde Doğan Kitap tarafından çıkarılan kitabın çıkarılmasına destek veren Akbank kitabı şu şekilde sunuyor: “Sürdürülebilir çevre için faaliyetlerini yoğunlaştıran Akbank, 2010 yılında hem etki alanı hem de ulaşılan sonuçlar açısından en somut ve farkındalık yaratan girişimlerden birisi olan “Karbon Saydamlık Projesi” ni Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdi. Akbank ayrıca Türkiye’de uluslararası standartlara uygun sera gazı emisyonu raporlaması taahhüdünü veren ilk şirket olarak CDP 2010 Global 500 raporunda Türkiye’den yer alan tek kuruluş oldu. Sosyal sorumluluk alanlarımızdan birisi olarak kabul ettiğimiz “sürdürülebilir çevre” için yürüttüğü çalışmalarla dünyaya umut ve ilham veren Lord Stern’ün bu eserini Türk okurlarla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

Nicholas Stern şirketlere ilişkin fırsat ve risklere ilişkin şu bilgileri veriyor:

 

- Şirketler hem harekete geçmek hem de bunu teşvik etmek için iyi bir noktadalar. Müşterilerini ve çalışanlarını, işlerinin etkileri konusunda eğitebilir ve onların etkin bir şekilde harekete geçmeleri için ürün ve yöntemler geliştirebilirler.

 

- Artık şirketler iklim değişikliğini sadece kurumsal sorumluluk olarak değil, varlıklarını somut olarak etkileyecek bir şey olarak görmeye başladılar. Sera gazları üzerindeki denetimler, enerji yoğun iş yerlerinin maliyetlerini artıracak ayrıca kamuoyunda iklim değişikliği bilincinin artması, bunun bir markalama ve itibar konusuna dönüştüğünü gösteriyor. Şirketlerin davranışları onlar için çalışmak isteyenlerin kalitesini de etkiliyor.

 

- Düşük karbon pazarları için ürün ve hizmetler arttıkça şirketler, burada fırsatlar da görüyorlar. 2008’deki McKinsey Anketi küresel yöneticilerin yüzde 60’ının şirketlerinin genel stratejisinde iklim değişikliğinin yer almasının önemli olduklarını düşündüklerini gösterdi. Küresel eylem geliştikçe, şirketlerin konuyu görmezden gelmeleri de o kadar maliyetli olacak. Firmalar, dünyanın giderek karbon sıkıntısına düştüğünü gördükçe bu geçişi yönetmek ve yeni fırsatlara yönelmenin avantajlarını giderek daha çekici buluyor.

 

- Yine de firmalar konuya verdikleri önemi, somut iş hareketine dönüştürmekte zorlanıyorlar. Ayrıca McKinsey Anketi, iklim değişikliğinin küresel yöneticilerin yüzde 44’ünün gündeminde olmadığını gösterdi. Ancak yöneticilerin pek çoğunun eylemin sonuçları hakkında iyimser olduklarını ortaya koydu. Yüzde 61’i iklim değişikliği ile ilgili konular iyi yönetilirse bunun kara olumlu etkisi olduğunu düşünüyor.

 

- Şirketler, giderek karbon ayak izlerini gönüllü olarak düşürme vaadinde bulunuyorlar. Böyle yaparak işlerini yapmanın daha enerji verimli yollarını keşfediyorlar. Bu konudaki işbirliğinin bir örneği İngiltere’deki lider gıda ve tüketim malları şirketlerinin (Boots, Marks&Spencer, Unilever, Waitrose ve diğerleri) dağıtım operasyonlarını birleştirerek belli rotalarda araç paylaşımı yapmaları. Bu girişim, bir yandan şirketler için maliyetleri önemli oranda düşürürken bir yandan da gıdanın dağıtımındaki ekolojik ayak izi konusunda endişelenen tüketicilerin isteklerine de cevap vermiş oluyor.

 

- Sera gazı denetimi güçlendikçe enerji verimliliğini artırmak için girişimler de artacak. İş çevrelerinde verimlilik konularını ele alan şirketlerden biri de Wal-Mart. Şimdiye kadar yapılanlar arasında süpermarket reyonlarındaki buzdolaplarına kapı takarak yüzde 70 enerji tasarrufu yapmak da var. Ekim 2008’de o zamanki CEO Lee Scott, Pekin’deki tedarikçilerinden Wal-Mart’ın sattıkları malların üretim ve dağıtımında tüm tedarik zincirini kapsayan güçlü çevresel ve sosyal standartlar talep etti.

 

- Enerji sistemlerinin yüksek karbondan düşüğe geçişi, önemli miktarda sermayeyi kendine çeken milyar dolarlı pazarlar oluşturuyor. Bir tahmine göre rüzgar enerjisi, yıllık 30 milyar dolardan 2017’de 80 milyar dolara büyüyecek ve güneş PV de aynı sürede 20 milyar dolardan 70 milyar dolara çıkacak. Bu pazardaki şirketlerin sermayesi, şu anda özel girişimlerden veya özsermaye fonlarından gelerek büyüme fırsatlarından faydalanmak isteyen yatırımcıları kendine çekiyor.

 

- Düşük karbon ekonomisine geçişte kararlılık, yeni bir keşif ve yaratıcılık dönemi açabilir. Önemli olma potansiyeli taşıyan örneklerden biri, ışıl bozunma denen, biyokütlenin oksijensiz ortamda ısıtılmasıyla ortaya çıkan biyokömür. Yakıldığı zaman biyokömür toprağın verimliliğini artırıyor. Karbon nötrden daha da iyi: karbon negatif, yani CO2’i tasfiye ediyor.

 

- Karbon pazarları da bu konuda lider rol oynayacak. İklim değişikliğine bağlı küresel gelir akışları büyümeye devam edecek. Sermaye piyasalarını şimdiden yeni fırsatlar bekliyor ve lider finansal kurumlar, hızlı büyüme alanları için pozisyon alıyorlar. Emisyon ticareti dünyaya yayıldıkça, finansal aracıların rolü giderek daha önemli hale gelecek. Karbon, finansal kurumların portföylerinde yeni bir bilanço haline geliyor. Düşük karbon yatırımları en çok gelişmiş pazarlarda mevcut ancak gelişmekte olan dünyada güçlü büyüme potansiyeli var.

 

- İklim değişikliğinin tüm sektör ve ülkelerdeki firmaların performansı üzerinde büyük etkisi bariz olduğundan hissedarlar, iklim değişikliğinin onları nasıl etkileyeceği hakkında bilgi talep ediyorlar ve şirketlerin bunu stratejik planlamalarına katmalarını istiyorlar. Çoğu zaman, emisyonlar hakkında en temel bilgi bile eksik. İklim değişikliği, artık şirketlerin görmezden gelmeyi seçebilecekleri bir konu değil.

 

- Çevre konusunda sorumluluk alan ve güvenilir kabul edilen ileri görüşlü şirketler, tüketicilerin, hissedarların ve hükümetin güvenini kazanmanın yanı sıra, rakipleri arasından da sıyrılırlar. Ekonomi kötüye giderken, temiz enerjide giderek daha fazla fırsat ortaya çıktıkça şirketler yeni iş geliştirme yolları bulabilirler.

www.geleceginenerjisi.com

28 Nisan 2011

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (1453)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (1353)
PWM Solar Şarj Kontroller (1158)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1142)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1133)
PWM Solar Şarj Kontroller (1099)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.