21.12.2024 Cumartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Yerli kaynaklar harekete geçiyor

 
 

Yıldız : 2023 yılında harekete geçirilmemiş kaynak kalmayacak …

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “ Nükleerde kamunun yüzde 50’ye çıkmasıyla ilgili herhangi bir talebimiz ve hedefimiz yok. Maksimum yüzde 25’ler civarında buna ortak olabiliriz. Yüzde 25’in üzerindeki bir oranı düşünmüyoruz ” dedi.

 

Yıldız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü’nün düzenlediği “ Değişen Dünya Düzeninde Türkiye’nin Enerji Politikaları ” konulu panele katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yıldız, dünyada fosil kaynaklar denilen petrol ve doğal gazın ön planda olduğu bir profil bulunduğunu ve bu kaynakların kullandıkça tükenen ve hemen hemen birçok ülke için de yerli olmayan kaynaklar olduğunu belirtti.

 

Yıldız, Türkiye’nin doğusunda enerji kaynaklarının yüzde 65-70 oranında üretim alanları, batısında ise yüzde 65-70 civarında tüketim merkezleri olduğunu dile getirerek, coğrafyanın Türkiye’ye vermiş olduğu bu konumun son derece stratejik davranmayı gerektirdiğini kaydetti.

 

Avrupa’nın enerji tüketiminin arttığını ve büyüme potansiyelinin olduğunu ifade eden Yıldız, Türkiye’nin doğal gazının yüzde 2,5’unu kendi çıkartan, yüzde 97,5’ini ithal eden bir ülke olduğunu belirtti.

 

Taner Yıldız, enerjide bir diğer konunun da çevre kirliliği olduğunu belirterek, bu ay içerisinde Danimarka’da bir toplantı yapılacağını, bu toplantıda dünyanın iki dereceden daha fazla ısınmayacak şekilde yapılması gerekenlerin görüşüleceğini anlattı.

 

Küresel ısınmayı önlemek için ülkelerin binde 5 civarında GSMH’dan ayırdıkları payı yüzde 1’lere çıkarması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi : “ Bu karar son derece politik bir karardır. Dünya ekonomide globalleşiyor ama politikalarda hala ulusal. Bunların sonuçlarını toparladığımızda ortaklaşa alınması gereken ve dünyanın hepsini ilgilendiren bu politikaları beraberce almak lazım. Yalnızca üretici ülkelerin değil, tüketici ülkelerin de beraber bu kararları alması gerekiyor. OPEC ülkeleri arasında Hindistan, Çin ve Rusya yok.  Ama en fazla büyümeye aday ülkeler Hindistan ve Çin. onların da bu sürece dahil edilmesiyle alakalı bir teklif yapıldı kendilerine ... Türkiye’nin dünyanın kirlenmesine binde 4 oranında bir etkisi var. Bu aslında küçük bir oran. Onun için dünyayı temizlemek için hemen hemen aynı oranlarda katkıda bulunmamız lazım. Biz dünyanın 17. büyük ekonomisi, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi arasındayız ama dünyayı kirletmede çok gerilerdeyiz. Bizim temel hedef ve stratejilerimizin arasında şu çıkıyor, yerli kömürlerimizin hepsini kullanalım. Yerli kaynaklarımızın, rüzgar, güneş, su gibi kaynaklarımızın hemen hemen hepsini kullanalım. 2023 yılına kadar bunların hepsini tamamlayalım.  Petrol ve doğal gazın yerli kaynaklar safına alınmasıyla ilgili araştırmalar yapalım. Şu anda Orta Karadeniz’de Petrobras firmasıyla beraber 450 milyon dolar araştırmaya ayırıp da petrol arama gayretlerimiz gibi ... Eğer biz yüzde 20-30 civarında petrolümüzü yerli kaynaktan temin edebilirsek bu da bizim cari açığımızın hem de ithalat rakamlarımızın iyileşmesini sağlayalım. Türkiye’nin son 3 yıl petrol ithalat ortalaması 34 milyar dolar civarında. Bu nedenle bu kaynakların olabildiğince yerli kaynaklardan sağlanması lazım. ”

 

KOMŞULARLA SIFIR PROBLEM

Bakan Yıldız, Türkiye’nin komşularıyla “ Sıfır problem ” ilkesiyle hareket ettiğini, bu çerçevede bütün çevre ülkelerle iyi ilişkiler kurduklarını belirtti.

 

Yıldız, Türkiye’nin bugünkü portföyünde ABD ile beraber geliştirecekleri birçok proje olduğu gibi hemen yanı başında komşu olan ülke İran’la da geliştirebilecek projeler olduğuna inandığını kaydetti.

 

Türkiye’nin bir ülkeyi tercih ettiğinde, bunun diğerinden vazgeçmek anlamında gelmediğini bildiğini dile getiren Yıldız, Türkiye’nin her ülkeyle ayrı geliştirilebilecek bin proje paketinin olduğunun bilinci içinde olduğunu söyledi.

 

Taner Yıldız, Avrupa Birliği ülkelerinin ithal kaynağa olan bağlılığının her yıl geçen yıl arttığını belirterek, Avrupa Birliği ülkelerinin 522 milyar metreküp doğal gaz kullandığını bu rakamın 2030 yılında 700 milyar metreküpe ulaşacağını ifade etti.

 

Avrupa’nın enerji kaynaklarına olan ihtiyacını Türkiye’nin iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki ülkelerle iyi ilişkilerini kullanarak kaynaklara ulaşabilecek kapasitesi olduğunu söyledi.

 

Bakan Yıldız, Türkiye’nin enerjide üretici ülke olmamasına rağmen yapacak çok şeyleri olduğunu belirtti.

 

2023 YILINDA HAREKETE GEÇİRİLMEMİŞ KAYNAK KALMAYACAK

Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü : “ 2023 yılında su kaynaklarında kararı verilmiş ve özellikle proje yapım safhasında düşünürsek, hiçbir şekilde harekete geçirilmemiş kaynaklarımız kalmayacak. Güneş hakeza. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber Türkiye’de güneş kaynaklarının da en iyi şekilde değerlendirilmesi söz konusu. Bütün bunların harekete geçirilmiş olması, Türkiye’nin büyüme hızına yetmediği için biz aynı zamanda nükleer enerji santralleri konusunda tercihimizi de yaptık. Hem acil planımızda hem de strateji planımızda bunları yayınladık. Nükleer enerji santralleriyle ilgili kaybettiğimiz yılları hızlıca telafi etmek açısından 2010 yılı inşallah bunların kararının verilmiş olduğu bir yıl olur. Bunu hep beraber kamuyla paylaşmış olacağız. Türkiye 2020 yılında kullandığı enerjinin en az yüzde 5’ini nükleer enerjiden sağlıyor olmalıdır. Önümüzdeki süreçte önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Biz bu süreçte diğer yandan da tükettiğimiz enerjinin mutlaka tasarruflu kullanmasını sağlamamız lazım. Bu tasarrufun şöyle bir önemi var.  Türkiye 2020 yılına kadar hiçbir şey üretmese dahi minimum yüzde 15-20’ler civarında, enerjiyi daha verimli kullanması halinde, bir tasarrufa ulaşabilecek.  Bu kapasite var. Ne yazık ki bizde tasarrufla alakalı kültür çok gelişmiş, yerleşmiş değil. Enerji verimliliğiyle alakalı kanun çıktı ama bu yeterli değil.  Bunu bir kültür olarak da yerleşmesi lazım. Bununla alakalı çalışmalarımıza devam ediyoruz. ”

 

NÜKLEER SANTRAL

Bakan Yıldız, Sinop’taki nükleer santralin ihaleli veya ihalesiz sürecinin herkese açık olacağını ve bununla ilgili görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

 

Konuşmanın ardından soruları cevaplayan Yıldız, “ Nükleerde kamunun yüzde 50’ye çıkmasıyla ” ilgili bir soru üzerine, “Bunu ilk defa duyuyorum. Nükleerde kamunun yüzde 50’ye çıkmasıyla ilgili herhangi bir talebimiz ve hedefimiz yok.  Maksimum yüzde 25’ler civarında buna ortak olabiliriz. Bunun daha altındaki rakamlar olabilir. Geliştirdiğimiz modellerle ihaleli veya ihalesiz olabilir.  Bununla alakalı bir yüzde 25’in üzerindeki bir oranı düşünmüyoruz” diye konuştu.

 

Bakan Yıldız, bir başka soru üzerine, İran’ın uranyumunun alıkonulmasıyla alakalı talebin kendilerinden gelmediğini belirterek, BM’nin veya İran’dan bu yönde bir talep gelmesi, çözüm için Türkiye’yi tercih etmeleri durumunda Türkiye’nin bu çözüme katkıda bulunabileceğini, bu politikalarının hiç değişmediğini kaydetti.

 

Taner Yıldız, “Hazar’ın statüsü” hakkındaki bir soruya da, “Hazar’ın göl mü, deniz mi olduğuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Bu tartışma bizi etkiler. Türkiye üzerinden geçecek doğal gaz ve petrolün daha steril ortamdan geçmesi, enerji politikaları açısından önemlidir. Hazar’ın statüsünün netleşmesi Türkiye üzerinden akacak enerji hatları açısından önemlidir” karşılığını verdi.

www.milliyet.com.tr / 04.12.2009

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (1453)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (1353)
PWM Solar Şarj Kontroller (1158)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1142)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1133)
PWM Solar Şarj Kontroller (1099)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.